Etusivu Ajatuksia koulun kehittämisestä Julkaistut kirjat Mielenkiintoisia linkkejä CV eli mitä olen tehnyt ja oppinut
| »

SISÄILMAKORJAUSTEN VIIVÄSTYMINEN VAKAVA ASIA

Koulujen, päiväkotien ja muiden oppilaitosten sisäilmaongelmat ovat yhä edelleen kasvava ongelma opetusalalla. Kaikesta puheesta ja tiedon määrästä huolimatta ajantasaisen tiedon kanssa on ongelmia. Myös siinä, miten kiinteistöjen kuntoa kunnissa tarkistetaan, on puutteita. Keskeistä on johdonmukaisuus, ennakointi ja suunnittelu.

Kuntaliiton arvion mukaan kosteus- ja homevaurioita olisi 20-25 prosentissa julkisia rakennuksia. Jos näin on, kosteusvaurioita on jopa tuhannessa koulussa.  Lähes joka kymmenes kunnan työntekijä on kosteusvaurioiden aiheuttamien ongelmien vuoksi poissa työstä viisi ylimääräistä sairauspäivää vuodessa.

Asia on siis vakava. Pahimmillaan työntekijä menettää työkykynsä. Myös vakavia oireita on yhä useammalla.

Vastuu on yhteinen. Niin kuntien kuin valtion pitää tarttua entistä vahvemmin tähän asiaan. Rahoitusta pitäisi suunnata pikaisiin korjauksiin, ongelmien selvittämiseen ja henkilöstön tukeen.

Kirjoita kommentti