Etusivu Ajatuksia koulun kehittämisestä Julkaistut kirjat Mielenkiintoisia linkkejä CV eli mitä olen tehnyt ja oppinut
« | »

TYÖOLOBAROMETRI KERTOO KARUA TARINAA

OAJ:n julkaisema työolobarometri puhuu karua kieltään. Vaatimukset työlle sen kun vain kasvavat ja riittämättömyyden tunne painaa välillä meitä jokaista. Lisäksi turvallisuuskysymykset ovat aivan toisenlaisia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Jaksaminen on arjessa koetuksella niin kouluissa, päiväkodeissa, sairaalaloissa ja monissa muissa ydinpalvelua kansalaisille tarjoavissa yksiköissä. Meiltä puuttuu tällä hetkellä visio ja näkemykset siitä, miten 30-vuotias työntekijä jaksaa tuossa arjessa ainakin 65-vuotiaaksi asti. Työelämää hallitsevat ja asioista päättävät tänä päivänä viisikymppisten ja vanhempien sukupolvi, joilla omat näkymät saattavat olla aika lailla erilaiset.

Kirjoita kommentti